Foredrag med Irene Jarnved om forebyggelse eller helbredelse af lydangst

Mange hunde gik ind i det nye år med en angst for skud og fyrværkeri.
Og selv om hunden måske virker til at være ”kommet sig”, skal du være opmærksom på, at følelsen af angst helt generelt ligger latent lige under huden – og der vil være en risiko for, at hunden bliver usikker eller angst igen, når den næste gang hører skud, fyrværkeri eller andre lyde, der kan minde om den/dem, den blev bange for.

Specielt hvalpe og unghunde er mest udsatte i forhold til at udvikle en lydangst.
Og det er vigtigt at vide som ejer, at angstreaktionen desværre er en sikker og uheldig ”grobund” for en kronisk angst for fyrværkeri, hvis hunden ikke hjælpes så hurtigt som muligt. Hvis angsten for lyde først er etableret, vil den for nogle hunde udvikle sig som ”ringe i vandet”, hvor hunden bliver påvirket og usikker/angst for flere og flere lyde, der omgiver den i hverdagen.

Irene Jarnved har som adfærdsbehandler hjulpet hunde med at håndtere lydangst igennem de sidste 20 år – både forebyggende og ved en allerede opstået angst.
På foredraget fortæller Irene om de angstreaktioner, hunden gennemgår i tiden op til og lige efter nytårsaften. Og giver ideer til en konstruktiv, opstartende tilvænning i hverdagen hen over de næste mange måneder inden næste nytårsaften igen ”banker på”. 

Dato: 4. juni 2019 kl. 18.30-21.30

Sted: Aulum Fritidscenter, Markedspladsen 10, 7490 Aulum

Pris DKK-medlemmer kr. 250,-/ikke-DKK-medlemmer kr. 350,-

Tilmeldingsfrist: 21.05.2019.