Tilbud i DKK kreds 9


Kredsens tilbud
Her vil vi prøve at give dig et sammenhængende overblik over de tilbud, som DKK kreds 9 har til dig. Du kan samtidig bruge dette overblik, som en guide til at finde rundt på hjemmesiden.


Hvalpemotivation
Har du lige fået din hvalp hjem eller ved du allerede nu, hvornår den flytter hjem til dig, er det en god idé, at melde dig og din hvalp til et af vores hvalpemotivationshold. 
Hvalpemotivation er for hvalpe fra 8 uger til 6 måneder. 

Til Hvalpemotivation lærer du, hvordan du med motivation og positiv træning kan lære hvalpe forskellige ting, som f.eks. at komme når du kalder, gå pænt i snor, sit, dæk og meget andet.
Hvalpeinstruktøren kan også give gode råd til hverdagen med den lille hvalp. Og sidst men ikke mindst din hvalp kommer ud og møder andre hvalpe under ordnede forhold. Det er vigtigt for hvalpens udvikling, at den bliver socialiseret og får en masse positive oplevelser. Under menupunktet Træning/hold kan du finde en oversigt over træningspladser og se hvornår der starter et hold op næste gang.


Lydighedstræning
Hvis din hund er blevet 6 måneder, kan du vælge at gå på et begynderlydighedshold, hvor der tages højde for den alder din hund har. Der arbejdes med øvelserne i DKK's lydighedsprogram. På begynderholdet introduceres alle øvelser fra bunden.
Hvis du kommer fra et hvalpehold, vil der blive taget udgangspunkt i det du og din hund allerede har lært, men sværhedsgraden vil langsomt blive øget i takt med din hunds udvikling.

Efter begynderholdet er der mulighed for at fortsætte på et LP-hold(lydighedsprøve), hvor der arbejdes målrettet med øvelserne i DKK's lydighedsprogram, med henblik på at blive klar til at gå til prøve i enten LP1, 2, 3 eller Eliteklassen.

Hvis man nu ikke har lyst til at konkurrere, men gerne vil træne øvelserne er der selvfølgelig også plads til det. Men vi advarer du vil garanteret blive lige så bidt af det, som vi er!


Rally-lydighed
Inden du kan starte til rallylydighed med din hund, skal I have gået til træning og opnået en rimelig forståelse for de mest basale lydighedsøvelser, som f.eks. kontakt, lineføring, plads, sit og dæk.

Det vigtigste i Rally-lydighed er, at det skal være sjovt for både hund og fører at deltage i.
Rally-lydighed består af en række øvelser, som repræsenterer alle de udfordringer, som hund og fører kan møde i dagligdagen og som de, i samarbejde overvinder.
Til Rally-lydighed vil du blive inspireret til at løse opgaver sammen med din hund gennem positivt samarbejde. 


Agility
Agility er en sjov sport, der kan dyrkes af alle hunde og førere.

Sporten kræver focus og samarbejde mellem hund og fører og vi arbejder uden snor på hunden.

Det er derfor nødvendigt, at den basale lydighed og træning er på plads før man begynder på agility.

Agility er super sjovt, men det er også en hård belastning for vore hunde, det er derfor vigtigt, at hunden er sund og rask og ikke overvægtig.

Agility er en sport der kan dyrkes med stor glæde, uanset om du har ambitioner om at komme på landsholdet eller går efter at have det sjovt og hyggeligt.

NB. Hunden skal være fyldt 1 år, før den må starte til agilitytræning.Ringtræning
Skal din hund udstilles, så er det en rigtig god idé at gå til ringtræning først. Til ringtræning for du hjælp til at træne de ting du skal kunne med din hund til en udstilling.

Vi kan ikke gøre din hund smukkere end den allerede er, men vi kan hjælpe dig med at sørge for at den viser sig fra sin allerbedste side.

Ringtræning er hyggeligt samvær for både fir- og tobenede. 
Under menupunktet hold/træning kan du læse mere om, hvornår der udbydes ringtræning og hvordan du tilmelder dig.


Schweisstræning
Alle hunde bør jævnligt have mulighed for at lave næsearbejde, så de får opfyldt deres behov for at arbejde med det, der er naturligt for dem.

At lave næsearbejde med sin hund er genvejen til en tilfreds og velfungerende hund. 
Vi forlanger meget af vores hunde, som primært går på at opfylde de behov vi har. 
Ved at lade din hund bruge næsen, for du chancen for at give hunden en belønning for den samarbejdsvilje.

Sporarbejde er både for dem, der vil arbejde seriøst med spor og for dem, der bare vil gøre noget hyggeligt sammen med deres hund.

Alle hunde uanset race og alder, kan deltage.

Kredsen tilbyder desværre ikke schweisstræning i øjeblikket.


Skuer
Et skue er en uofficiel udstilling. Det er billigere at deltage i et skue end en udstilling - resultatet tæller ikke nogen steder officielle steder - og det er typisk mere hyggeligt til et skue, da det jo ofte er et mindre arrangement end en udstilling.

Skal din Hund til en udstilling, kan det klart anbefales at prøve og deltage i et skue først. Desuden er der mange, som kommer igen, for det er jo hyggeligt og en god mulighed for at dyste om, hvem der har den flotteste hund.

DKK Kreds 9 holder tre skuer om året:
Vinterskuet holdes sidste lørdag i januar.
Sommerskuet holdes som hovedregel på Kristihimmelfartsdag.
Juleskuet holdes 2. sidste lørdag i november.


Øvrige tilbud
Kredsens bestyrelse arrangerer også andre ting i løbet af året. Disse bliver alle annonceret i HUNDEN og i kalenderen på hjemmesiden, under menupunktet aktivteter og på facebook. Det kan f.eks. være foredrag, officielle lydighedsprøver, officielle rally-prøver, gåture og andet.