Ringtræning

Ringtræning, også kaldet udstillingstræning, er meget mere end bare at få hunden til at gå rundt i en rundkreds og stå stille.

Det handler i stor grad om at dygtiggøre hundens færdigheder i kommandoen stå, hvor det samtidig kræves at dommeren kan røre ved hunden overalt og kigge hunden i munden, uden at hunden gør modstand. Man kan vel næsten vove påstanden og sige at det er den ultimative form for lydighed at fremmede mennesker kan gå hen og rage hunden i munden, og så står hunden bare bomstille.

Udover at kunne løbe/gå i ring pænt ved sin handlers(enten ejeren selv eller en som præsenterer hunden for ejeren) side, ja så skal kommunikationen mellem hund og handler være 100% i fokus da samarbejdet er det allervigtigste for at kunne opnå gode resultater. Hvis kommunikationen er mangelfuld, får man en hund med i ringen som vil koncentrere sig om alt muligt andet end lige det stykke arbejde den skal til at udføre. det betyder også at hunden i større omfang vil kunne ignorere de andre tilstedeværende hunde, så den kun koncentrerer sig om handlerens kommandoer.

Derudover er en stor del af træningen også, at lære handleren at kunne koncentrere sig om både sin hund og dommeren samtidig(dommeren venter ikke på at en handler bliver færdig).
Det vil sige at vi træner at man f.eks. skal holde øje med køen man står i, for dommeren har faktisk øje på de næste to hunde i rækken som han skal tilse, inden han er nået til dem, så der skal man allerede have stillet sin hund op, og være klar på selv at rykke hen til dommeren når det bliver ens tur.

Så træningen går i bund og grund ud på:
  • Kontakttræning Hund og handler i mellem
  • Berøring af hunden i stillestående position
  • Gennemgang af forskellige former for løbemåder
  • Handlers multiopmærksomhed
  • Hundens ignorering af andre hunde